Gravid vecka 22 med andra barnet

Och så vips är vi i vecka 22! I skrivande stund (vecka 21+2) har 53,6% av graviditeten passerat, så halvvägs… 🙂 Efter att ha lärt mig bebisen sällan kommer på beräknat datum tar jag inte de där siffrorna på allt för stort allvar. Min inställning är att vi blir tvåbarnsföräldrar någon gång i januari, och hoppas så att bebisen inte föds förrän vi är inne på år 2017!! Men med tanke på att jag gick över tiden sist borde det väl vara rätt osannolikt ändå? Vårt BF är 4 januari.

Bäbis sprattlar runt och är ofta vake och sprakas vilt när jag ska sova och är lugn och liksom vaggas till döma av mina rörelser om dagarna. Kristoffer har känt bäbisen sprakar på utsidan och jag tycker mig skymta dem även utanpå.

"Från och med vecka 22 definieras fostret juridiskt som barn om det skulle födas, även om den medicinska termen fortfarande är foster ända fram till födelsen" kan man läsa i appen. Där det också går att läsa att: "bebis väger i slutet av veckan runt 430 gram. Längden mellan huvud och stjärt är runt 19 centimeter och mätt från huvud till fot är barnet hela 27,8 centimeter. Barnet har nu bara 1 procents kroppsfett, men börjar nu lägga på sig mer fett för att dels ha en energireserv och dels för att kunna hålla värmen utanför magen"

Det största för oss var såklart rutinultraljudet för snart två veckor sedan! Det var ljuvligt att få se det lilla livet röra sig där inne, och ännu en gång slås av hur OTROLIGT det är att allt det där skapas ”av sig själv” inne i min livmoder❤️❤️ älskade lilla akrobat!

Resfeber!!!

Då var det dags. Imorgon åker vi på bröllopsresa i en vecka till Menorca - Cala'n Bosch.

Just nu är det resfeber och nerver som sjutton hos mig, även om jag egentligen inte är nervös eller rädd när jag tänker efter. Men det är som ett tryck över bröstet.
Fan, känner att ja måste försöka skaka av mig den känslan... Fast lite nervös kanske inte är så konstigt att jag är? Hormonell och gravid i veckan21, vi åker utomlands ihop för första gången min man och jag, och absolut första gången vi reser långt med vår dotter och dessutom flyg!! Så lite nerver är kanske inte konstigt. Vi har med oss svärmor som back up iallafall och barnvakt, det känns väldigt tryggt.

Jag längtar samtidigt jätte mycket till imorgon när vi äntligen kommer fram till hotellet (visserligen nästan framåt midnatt) men att sedan sova i en skönt säng och vakna upp till sol, bad och hotellfrukost och en hel veckas mys❤️❤️

Preggo tröttheten

Så här som Tina Beltcher i bobsburger skulle jag vilja känna idag👑✨ ...istället har mega TRÖTTHETEN infunnit sig IDAG. Den måste ha slagit något slags rekord. Flera gånger idag har jag bara velat lägga mig ner i en liten hög och ställa in allt eftersom jag har varit så trött att det känts ända ut i handlederna... Tänkt städa och fixa i lägenheten idag innan vi reser (på söndag). Så att man iallafall får komma hem till ett städat hem *önsketänkande* - men så bidde det inte...

idag säger babyappen att vi skuttar in i vecka 21 förresten, appen säger att man ska må bättre nu, bara att hoppas 💕