...och så kom han

Vi är väldigt stolta och glada över att få presentera Ines lillebror, nu är han här! Igår kväll kl:21.15 kom han plötsligt fort som en raket 3430g och 51cm lång ❤ älskade unge , nu återhämtat vi oss på BB och försöker fatta att vi blivit tvåbarnsföräldrar. 

Anteckningar:

• Slemproppen gick kl20:50 23/12

• Blodblandatslem/tjocka flytningar 28/12 ~16:00

• Blodblandat grumligt urin/rosa flytningar- kl7:00 29/12 
Rosa flytningar även under natten,vaknar ca en gång i timmen - ont ont

• Mer rosa slem (del av slempropp?) 15:40, massor av små sammandragningar ca 1-2min långa. Ont ont i ryggen stålar liksom runt bäckenet - tryck ner...

Så hela torsdagen den 29/12 hade ja haft lite molvärk i magen under dagen, blev lite tätare framåt eftermiddagen. Skulle ha tacomiddag med vänner. De kom över och barnen lekte och de åts tacos men jag låg i sängen och kved. Tänkte att aj aj aj vad ont de börjar göra, säkert en lååång latensfas. Ingen att oro sig för.


Till slut efter övervägande med vän och man ringde jag förlossningen för att kolla läget. De tyckte vi skulle komma in och se om det var något på g- sagt och gjort. Ringa barnvakt/farmor och ringa taxi. Ines fick leka med vännerna som fick bli en del av allt ståhej tills farmor kom- för nu blev det ont ont ont helt plötsligt (what? Han ska ju inte komma 39+0 han ska ju komma 4 januari?!!)


Vi kom in 19:30 till SöS och då var jag öppen 7cm, hoppla hej vad jag hade jobbat på hemma i total noll vetskap. Ännu en gång tänkte ja att det kan väll inte ha öppnat sig så mycket... Efter en stund kom vännen Christine som skulle funka som extra stöd/doula. Världens bästa extra stöd! Lustgas och Eda och tillslut gick vattnet och krystvärkar och ut kom han 21:15 - väldens finaste lilla kille, 3430g och 51 cm lång. Tyvärr gick de hela lite väl fort då lilleman inte hann fatta hur han skulle andas så iväg till specialist team for han med pappa efter bara 5 minuter på mitt bröst. Efter lite hjälp på traven med diverse luft och pump fattade han galoppen och gick från grå/blå till att få fin färg och kunde komma tillbaka till mig och ville genast käka. Och det har han gjort sedan dess fram till typ 9.00 imorse. Då han total däckade och sover fortfarande. 


Snart kommer moster/min syster och hälsar på o har smörgåsar och kaffe med till oss- sjukhusets mat är inte något jag rekommenderar. 


Ikväll åker min man hem och är med Ines och jag och lillebror stannar och ivar på BB och övar matning och mys, sedan kommer de upp imorgon och hälsar på/eller om så åker vi hem det är planen...


Nu ska vi fortsätta vara i bubblan. 

Kommentera här: