Mitt kommande år enligt ELLE horoskop


Oxen
20/4–20/5

Du är lite osäker på vilken väg du ska ta. Det uppstår flera tillfällen under året då du bestämmer dig för en sak och förbereder dig på att gå i den riktningen, men sedan ändrar dig och stannar där du är. Några veckor senare ändrar du dig igen och avslutar det du påbörjade tidigare. Mot slutet av året kommer du ha gjort stora framsteg, men tveksamheten och osäkerheten ger intryck av att du ändrar dig för att du måste, snarare än för att du vill. Kanske är du bara försiktig och vill förvissa dig om att du har fattat rätt beslut innan du tar det där sista, avgörande steget. Det här är som allra tydligast i ditt privatliv.

Relationer: I januari och februari blir du allt mer involverad i en relation och ni tar det hela mycket längre än du planerat, men du sveps med av de överväldigande känslorna – du vill inte att det ska stanna upp – och fortsätter. Men hur långt och snabbt det än går verkar din partner hela tiden befinna sig ett steg framför dig och efter ett tag känns det som att förhållandet håller på att glida dig ur händerna, i en riktning du inte vågar följa med i. Du behöver en omedelbar paus för att hämta andan och anpassa dig till den nya nivå ni befinner er på – men förhållandet eskalerar för varje dag och inget av det du gör för att hålla jämna steg räcker till. Vid det här laget har du hamnat långt bort från din comfort zone och det trivs du inte med, så du backar. Erfaren-
heten var dock inte bortkastad. Du har lärt dig mycket på väldigt kort tid och du har överraskats av hur långt du kan driva på dig själv. I början på juni fattar du några viktiga beslut: de är inte av den sorten som du pratar öppet om, utan är snarare löften du ger dig själv om framtiden och kommande kärleksaffärer. I början på oktober får du möjlighet att testa dina nya regler och den här gången har du total kontroll över händelseförloppet. Det är precis lika intensivt och spännande, men känslan av att gå för långt och tappa greppet är borta. Du mår mycket bättre nu. Så mycket bättre att du snart börjar fundera över att göra relationen permanent och du pratar om vilken riktning du vill att ni ska ta under resten av året.

Karriär: Mönstret ser liknande ut i ditt arbetsliv: du gör framsteg, men måste prova dig fram ett par gånger innan du känner dig bekväm. I början på året är du väldigt nöjd med din position, men när våren närmar sig börjar du känna dig en smula besviken. Kanske är du uttråkad, eller så känns det som att du har kommit till vägs ände och behöver hitta något nytt. Men efter noga övervägande bestämmer du dig ändå för att stanna kvar. I augusti får du däremot en stark känsla av att du inte kommer längre – så du bryter upp. Skulle det ha varit bättre med ett uppbrott i februari? Det är svårt att säga. När det gäller att sätta sprätt på pengar och ha kul ser juni ut att vara den mest gynnsamma perioden. Augusti är också en viktig månad: du märker att de hinder som hittills stått i vägen för dina ambitioner – och planer på rikedom – börjar minska, för att snart försvinna helt.


Kommentera här: