En sked för mamma?

Okej, vi har ett matproblem. Det här med smakisar har verkligen flytit på bra för oss, det verkar som att Ines har tyckt att det har varit roligt och spännande och att det mesta har smakat gott enligt henne. Rätt snabbt visade hon att hon ville ha mer och till slut var det inga problem att ge henne typ frukost, lunch och middag samtidigt som vi åt. Portionerna ökade och intresset för flaskan minskade, precis som vår BVC-person tyckte lät bra...

MEN! Sen några veckor tillbaka känns det som att vi har tagit tusen steg tillbaka i matutvecklingen. Helt plötsligt är det jättejätteJÄTTEtråkigt att äta. Hon verkar fortfarande tycka att det är gott, för ett par fyra fem skedar åker ner utan problem, men sen tappar hon intresset. Nåt annat blir mycket mer intressant och även om man lyckas fånga hennes uppmärksamhet kniper hon ihop den lilla munnen och vrider bort huvudet när maten närmar sig. Och nej, hon är garanterat inte proppmätt efter fyra bebisskedar mat..

Har någon varit med om något liknande? Vad gjorde ni då, och har ni några tips på vad vi kan ta oss till? Jag förstår att det säkert kommer gå i perioder det här med matlusten, men jag är så rädd för att vi ska råka göra något som sabbar hennes relation till mat för all framtid.

Giraffer mättar tyvärr inte så mycket.





Kommentera här: